Firmanavn og domæne

Gode råd til valg af firmavn og domæne

Firmanavn og domænenavn

Når du har taget stilling til, hvilken virksomhedstype, dit nye firma skal registreres under, skal du finde på et firmanavn. Firmanavnet skal nemlig bruges, når du skal registrere det nye firma.

Valg af firmanavn

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket navn du finder på. Det må gerne være noget, der relaterer til dine serviceydelser eller produkter. Men det kan også være et ord, der har en helt anden betydning, eller slet ingen betydning. Eller det kan være et firmanavn, der indeholder dit eget navn, eks. dit efternavn. Men vælg ikke noget, der er for langt, og tænk også over, at det skal være noget, der er let at huske.

Det er ikke tilladt at vælge et firmanavn, der allerede er i brug i forvejen, eller som ligger sig tæt op af et eksisterende firmanavn. Herudover må navnet ikke være vildledende. Man må f.eks. ikke oprette et navn der hedder “Skagen Øl”, hvis man sælger øl fra en anden egn. Dog må almindelige ord, personnavne og sammensatte ord gerne bruges, selvom der er firmaer med samme navn i forvejen. Det er dog ikke nogen god idé at benytte et firmanavn, der er taget i forvejen, hvis det er indenfor samme branche, da det vil kunne skabe forvirring både for din konkurrent og dig selv. Det er en god idé at tjekke på CVR.dk om firmanavnet er ledigt, inden du registrerer det.

Herudover er det en god idé at tjekke, at domænenavnet er ledigt, såfremt du ønsker en hjemmeside eller webshop med samme navn som dit firmanavn.

Æ, ø og å domænenavne / domænenavne med specialtegn

Vær opmærksom på domænenavne indeholdende æ, ø og å. Selvom det for længst er blevet muligt at købe domænenavne med æ, ø g å, og selvom alle nyere browsere understøtter specialtegn, er der fortsat problemer med ældre mail-programmer, og herudover understøtter f.eks. Gmail og Hotmail ikke afsendelse til e-mail adresser indeholdende specialtegn. Det betyder, at nogle af dine besøgende og kunder ikke vil kunne sende e-mail til dit firma, hvis e-mail adressen indeholder specialtegn. Og da domænenavnet som regel er brugt i e-mail adressen, vil vi ikke anbefale domæner med specialtegn. Hvis dit firmanavn indeholder æ, ø eller å, vil vi anbefale, at du køber både domænenavnet med og uden specialtegn og laver en 301-redirect til donænenavnet uden specialtegn. Eks.: Hvis dit firmanavn er Ølgod, vil vi anbefale, at du køber både www.ølgod.dk og www.oelgod.dk. Din hjemmeside skal ligge på domænet www.oelgod.dk og så skal du få lavet en 301-redirect fra www.ølgod.dk over til www.oelgod.dk, således at de besøgende, der indtaster www.ølgod.dk, automatisk kommer ind på din hjemmeside på www.oelgod.dk. Din e-mail adresse skal være uden specialtegn, i dette tilfælde f.eks. kontakt@oelgod.dk

Når du har besluttet dig for, hvad dit nye firma skal hedde, er du klar til at registrere det.

Læs her om Virksomhedsform og om, hvordan du kommer videre, eller lad Smartness hjælpe dig godt i gang. Book en aftale med os her og få råd og vejledning om registrering, domænenavn, webhotel, produktion af webside, regnskab m.v.