Oprettelse af firma

Oprettelse af firma

Når du har besluttet, hvilken virksomhedsform der passer til din virksomhed, og når du har fundet på et navn til firmaet (husk at tjekke, om der er et domæne-navn ledigt, som er identisk eller passer sammen med firmanavnet), skal du registrere virksomheden på Virk.dk.

Klik her for at komme til siden hos Virk, hvor du kan registrere din virksomhed.

Det er også her, du skal ændre eksisterende oplysninger, hvis dit firma skifter adresse, ejerforhold, virksomhedsform eller andet, der er relevant i forhold til Skat.

For at foretage registreringen eller ændringen, som er online, skal du logge ind med dit private NemID eller med en medarbejder NemID.

Når registreringen er godkendt, vil du modtage en mail, hvorefter du kan oprette medarbejder NemID, NemKonto og digital postkasse. Der kan gå fra 2-6 uger fra registrering er foretaget til den bliver godkendt. Enkeltmandsvirksomheder går normalt hurtigere igennem i forhold til anparts- og aktieselskaber. 

Vær opmærksom på, at oprettelse af enkeltmandsvirksomhed/personligt ejet virksomhed er gratis, mens der er gebyr på øvrige virksomhedsformer. Regningen udstedes fra Erhvervsstyrelsen og sendes til din eller virksomhedens digitale postkasse. 

Taksten for stiftelse af IVS, ApS, A/S og P/S er kr. 670,- her i 2017.

;